Hur fungerar det med tryckpriser?

Schablon
När man startar en profileringsprocess så uppkommer det olika startschabloner i form av en fast kostnad. Denna kostnad finns där oavsett vilket antal produkter som skall tryckas. I de flesta fall baseras denna startkostnad antalet färger i logotypen. Om loggan har 1-färg blir det 1x schablon och om den innehåller 4-färger så blir det 4x schabloner. Exempelvis, är schabloner ingenting som vi har möjlighet till att spara utan det är en ny återkommande kostnad vid varje nytt trycktillfälle

Tryckkostnad
Tryckkostnaden baseras också på antalet färger men också efter kvantiteten. En låg kvantitet innebär en högre kostnad per tryck medan en högre volym innebär lägre pris per tryck. Kostnaden för ett 1-färgstryck kan variera med en faktor på 2-3 gånger per tryck, beroende på kvantiteten/antalet av tryck.

Individuell text
Om du vill ha ett namn på bröstet eller kanske ett nummerr på ryggen så går detta under individuella tryck. Här har du en lägre startschablon men en konstant kostnad för trycket. En stor text på ryggen skiljer sig från ett mindre namn på bröstet.

Titta gärna mer här på våra ”vanliga-frågor” om pris, tryck & profilering.

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *