Maskiner och utrustning för att trycka egna kläder

Att trycka egna kläder går att göra på många olika sätt, här går vi igenom vilka maskiner och vilken utrustning som kan behövas för att profilera kläder på en professionell nivå. Det smidigaste sättet att införskaffa arbetskläder med tryck är att beställa profilkläder från ett textiltryckeri, men ibland kan det vara mer lönsamt och praktiskt att trycka egna kläder lokalt på företag.

Tryckpress för värmetransfer och vinyl tryck

Tryckpressen är den viktigaste maskinen för textiltryck när man ska trycka egna kläder på sitt företag, då det även räcker med en tryckpress om man köper in färdiga transfertryck. Det finns flera typer av tryckpressar som används för transfertryck. Här är några av de vanligaste:

  • Värmeplattor – Detta är den enklaste typen av tryckpress och är vanligtvis den mest prisvärda. Den består av två värmeplattor som värms upp till en viss temperatur och sedan pressas mot transferpappret för att applicera trycket på kläderna.
  • Svängbara tryckpressar – Dessa har en värmeplatta som kan svängas åt sidan för enklare placering av kläderna. Svängbara tryckpressar finns i olika storlekar, från små för hobbybruk till stora för produktion av större volymer.
  • Pneumatiska tryckpressar – Dessa använder tryckluft för att stänga tryckpressen och applicera trycket.

Det är viktigt att notera att olika värmepressar kan vara lämpliga för olika typer av transfertryck och vinyltryck. Det är därför viktigt att undersöka vilken typ av tryckpress som är lämplig för det specifika transfertrycket som ska utföras. De flesta värmepressar, även de enklaste värmeplattorna går att justera tryck, värme och appliceringstid.

Skrivare och skärplotter för transfertryck & vinyl tryck

Beroende på vilken typ av transfertryck man vill producera, så kan man använda sig av värmetransferskrivare för flerfärgade tryck eller skärplotter för enfärgade vinyltryck.

Skärplotter för tillverkning av vinyltryck för textil

Det absolut enklaste och billigaste sättet att tillverka egna tryck för kläder är att använda en skärplotter av vinyl. Dock är man begränsad till endast 1 färg utan specifik färgkod och man måste plocka loss överbliven vinyl som skurits bort för hand. En skärplotter är inte dyr och lämpar sig utmärkt för enkla enfärgstryck, dessutom kan man skära annan typ av vinyl till andra ändamål än till kläder också.

Värmetransferskrivare för tillverkning av transfertryck för textil

Den absolut mest mångsida lösning för tillverkning av värmetransfer är en värmetransferskrivare, även kallat DTF-printer. Här kan du producera flerfärgs tryck utan begränsningar men det kostar betydligt mer, samt större behov för regelbundet underhåll av maskin med rengöring och påfyllning av färger.

Folier.se säljer maskiner och material för tryck på hårda och mjuka underlag
Folier.se rekommenderas som en trygg helhetsleverantör av tryckutrustning för textil – hög kvalitet, bra priser, stort utbud och snabba leveranser!
FOLIER.SE

Profilewear.se – trogen kund av tryckmaskiner & tryckutrustning från Folier.se
ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *