Vilka passformer finns för profilkläder och hur väljer man rätt arbetskläder som passar?

Kläder har många olika passformer och lämpar sig olika bra till profilkläder för just din arbetsplats. Vanligt förekommande passformer för profilkläder är regular-, slim-, skinny, relaxed, athletic och oversize-fit bland annat. För att välja rätt passform för dina arbetskläder så är det viktiga att främst beakta funktionalitet och komfort, men även ta hänsyn till faktorer som rörelsefrihet och säkerhet.

Olika passformer för profilkläder

Det finns många olika passformer för kläder, och valet av passform beror ofta på personlig stil, kroppsform och syftet med kläderna. Här är några vanliga passformer för profilkläder.

 • Regular fit: Detta är den vanligaste passformen för kläder och är oftast något lösare för att ge bättre rörelsefrihet.
 • Slim fit: Denna passform är något mer åtsittande än regular fit och ger en mer modern och elegant stil.
 • Skinny fit: Denna passform är ännu mer åtsittande än slim fit och är populär för jeans och byxor.
 • Relaxed fit: Denna passform är lösare än regular fit och ger en mer avslappnad och bekväm stil.
 • Athletic fit: Denna passform är något åtsittande på överkroppen och är mer utformad för idrottare eller personer med en atletisk byggnad.
 • Oversize fit: Denna passform är mycket lösare än regular fit och ger en avslappnad och bekväm look.

Det är viktigt att välja en passform som passar för ändamålet och bekvämligheten för användaren, samtidigt som den speglar den önskade stilen och kulturen på företaget. Hos oss hittar du rätt passform till dina profilkläder.

Välj rätt passform för dina arbetskläder

När man väljer passform för arbetskläder är det viktigt att tänka på både funktionalitet och komfort. Här är några faktorer att överväga när man väljer rätt passform för arbetskläder.

 • Rörelsefrihet: Tänk på vilken typ av arbete som ska utföras och välj en passform som ger tillräckligt med rörelsefrihet för att utföra arbetsuppgifterna på ett säkert och effektivt sätt.
 • Komfort: Välj en passform som är bekväm att bära under hela arbetsdagen. En passform som är för tajt eller för lös kan göra det obekvämt att röra sig eller sitta i långa perioder.
 • Säkerhet: För arbete där det krävs skyddskläder, såsom arbete med farliga kemikalier eller verktyg, är det viktigt att välja en passform som är tillräckligt tät för att minimera risken för skador.
 • Företagskultur: Tänk på den önskade företagskulturen och välj en passform som passar till den. Om man vill ha en professionell och formell stil kan det vara lämpligt att välja en klassisk eller slim fit passform. Om man vill ha en mer avslappnad stil kan en relaxed fit passform vara mer lämplig.
 • Kroppsform: Ta hänsyn till de anställdas kroppsformen när man väljer passform. Olika passformer passar olika kroppsformer bättre och det är viktigt att välja en passform som passar de flesta medarbetare.

Genom att överväga dessa faktorer kan man välja en passform för arbetskläder som är funktionell, bekväm och passar till företagskulturen. Att välja rätt passform till hela sin personal kan vara omständigt, då det finns många olika kroppsformer. Ibland kan man behöva olika uppsättningar av profilkläder för personer med olika kroppsform. Här hos oss på profilewear.se hittar du alltid profilkläder, skyddskläder och yrkeskläder med olika passformer.

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *