Välj rätt tryck på fleece

Varm, skön och praktisk, såklart kan du även profilera fleece! Dock finns det mer att tänka på… Andra tryckmetoder än transfer vara mer lämpliga eftersom defekter av värmen kan uppstå. Vi reder ut vad som egentligen är bäst vid tryck på fleece.

Brodera på fleece

De mest optimala valet av tryckmetod vid profilering av fleece är brodyr. Detta beror främst på att fleecematerial har långa fleece fibrer av polyester som sticker ut från tyget. Beroende på hur långa fibrer det rör sig om så kan grov brodyr lämpa sig bättre vid längre fleecefibrer medans en vanlig brodyr räcker vid kortare fibrer. Man kan även få ett optimalt resultat genom att använda sig av patchad brodyr där man syr fast en patch på fleecematerialet.

Brodyrer för optimal profilering

  • Grov brodyr – Syns tydligare än vanlig brodyr som lätt försvinner i fleece
  • Patch brodyr – Tydlig, detaljrik och snygg profilering på fleece

Trycka på fleece

De vanligaste tryckmetoderna för tryck på fleece är värmetransfer och screentryck.

Om man vill trycka på fleece till en lägre kostnad och eventuellt använda sig av sina befintliga värmetransfer så är det några faktorer man måste ta i beaktning. När man använder en värmepress så kan det uppstå ett märke runt trycket i olika omfattning beroende på värmen och storlek på värmeplatta.

Det finns vissa knep vi använder oss av för att avlägsna avtryck så gott det går av värmen vid transfertryck 

  • Borsta eller putsa runt trycket med disksvamp eller textilborste
  • Använd packtejp runt om och på trycket för att dra tillbaka fibrer
  • Använd en mild trimmer för att trimma runt tryck

Välj fleece med korta fibrer

När man screentrycker på fleece är det viktigt att använda sig av fleecematerial med så korta fibrer som möjligt, exempelvis microfleece, för att minimera otydliga tryck och med brist på detaljrikedom. Dessutom måste man använda sig av ett lämpligt bläck som går djupt in i fleecen och eventuellt en förbehandling med värme av fleece material för att undvika krympning vid torkning av fleece som kan förstöra designen.

Vill ni se hela vårt utbud av fleece så hittar ni det här. 🙂
När ni har hittat era favoriter är det bara att lägga en offertförfrågan så ser vi till att profilera dem på bästa sätt!

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *