Vilket textilmaterial och tyg är bäst för tryck på tröjor?

Bomull och polyester de vanligaste och bästa materialen för tryck på tröjor. Valet av material beror på trycktekniken som ska användas och önskat resultat, så det är viktigt att välja en tröja som är lämplig för din specifika profilering.

Tryck på tröjor av bomull

Bomull är en av de bästa materialen för tryck på tröjor, eftersom det är mjukt, absorberande och ger bra resultat med olika trycktekniker. Bomullstextilier finns i olika kvaliteter och densiteter, så det är viktigt att välja en tröja med en passande kvalitet för ditt tryckprojekt.

Tryck på tröjor av polyester

Polyester är ett annat material som fungerar bra för tryck på tröjor. Polyester är lätt och tåligt, och ger livfulla färger och en slät yta, vilket kan vara idealiskt för digitala tryck eller sublimeringstryck. Dessa tekniker fungerar särskilt bra på polyestertröjor som är speciellt tillverkade för profilering, så det är viktigt att välja en tröja som är lämplig för ditt specifika tryckprojekt.

Tryck på tröjor av övriga tyg

Andra material som kan användas för tryck på tröjor inkluderar trikåtyger som jersey och interlock, samt blandningar av bomull och polyester eller andra fibrer. Det är viktigt att tänka på textilens densitet och struktur, samt trycktekniken som ska användas, när man väljer en tröja för tryck.

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *