Vad är microfleece?

Microfleece är en typ av syntetiskt fleece-material som är mjukt, lätt och bekvämt. Det är oftast tillverkat av polyester och har en hög densitet av små fibrer, vilket gör att det håller värmen bra samtidigt som det är andningsbart. Microfleece används ofta för att göra mjuka och bekväma kläder som tröjor, jackor, byxor och pyjamasar. Det är också populärt som ett isolerande material i sovsäckar och andra utomhusutrustning. Microfleece är också enkelt att tvätta och torkar snabbt, vilket gör det till ett praktiskt val för resor och andra aktiviteter där man vill ha kläder som är enkla att sköta om.

Skillnaden mellan microfleece och fleece

Både microfleece och fleece är tillverkade av syntetiska material, men de skiljer sig åt i konstruktionen och egenskaperna. I korthet är skillnaden mellan microfleece och fleece att microfleece är en tunnare och mjukare form av fleece med mindre luftfickor och lägre densitet, medan fleece är ett tjockare och mer isolerande material med högre densitet av små luftfickor.

Fleece

Fleece är ett högteknologiskt syntetiskt material som är mycket mjukt och lätt men samtidigt varmt och andningsbart. Det är tillverkat av polyesterfibrer som bearbetas genom en speciell teknik för att skapa en hög densitet av små luftfickor, vilket gör att materialet isolerar mycket bra. Fleece är också slitstarkt och fuktavvisande, vilket gör det till ett populärt val för utomhuskläder.

Microfleece

Microfleece är en form av fleece som har mindre fibrer än vanlig fleece, vilket ger materialet en tätare och mjukare känsla. Microfleece har också en lägre densitet av luftfickor än vanlig fleece, vilket gör det tunnare och mindre isolerande men ändå varmt nog för mildare klimat. Microfleece är också mer kompakt och lätt än vanlig fleece, vilket gör det enklare att packa och transportera.

Här kan du köpa fleecekläder i form av profilkläder med tryck, exempelvis tröjor och jackor av microfleece eller fleece bland annat.

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *