Att välja rätt tryck på softshell

Det har varit en lång vinter men nu börjar vi väl ändå få lite vårkänslor? Vad passar då bättre än att profilera softshell 🙂 Softshell är dock ett material som vi behöver vara extra försiktiga med för att trycket ska bli så bra som möjligt. Vi förklarar nedan!

Profileringsmetoder

Vid val av tryckmetod för profilering av softshellmaterial så är det vanligaste att man använder sig av värmetransfer med blocker eller brodyr. Det finns olika fördelar och nackdelar med respektive metod, samt viktiga faktorer att ta hänsyn till för en lyckad profilering.

 • Tryck på softshell
  Tryck i form av värmetransfer är ett kostnadseffektivt val och en snygg profileringsmetod för softshell. Dock är ett frekvent och vanligt förekommande problem med transfertryck på detta material blödning som kan uppkomma efter värmepåverkan vid appliceringen av trycket.

  Färgblödning av tryck på softshell brukar inte uppvisa sig direkt utan kan dröja allt från några timmar till dagar eller veckor efter att man tryckt kläderna. Då framträder blödningen i form av mörka skuggor, fläckar och färgutmattning. Orsaken till att detta uppstår är en kombination av värmen, limmet från transfern och kemikalierna från softshelltyget som leder till en kemisk reaktion.

  Går det att undvika? Såklart! Vi förhindrar blödningen genom att använda oss av speciella värmetransfer med blocker som vi varmt rekommenderar till våra kunder för bästa resultat.
 • Brodyr på softshell
  Brodering av softshell är absolut en av de snyggaste profileringsmetoderna man kan ha till softshellkläder även om det kostar lite mer.

  Fördelarna med brodyr är att man utesluter risken av färgblödning och att brodyr har en väldigt hög hållbarhet. Nackdelen är att detaljrikedom på mindre brodyrstorlek inte alltid går att framhäva optimalt. Därför är det alltid bra att få en korrektur på sina plagg så att man lättare kan avgöra storleken man önskar på sitt tryck och sedan välja metod.

“Vanliga värmetransfers kan ge upphov till defekter i form av att färgen blöder igenom ett tryck. Speciella transfer med blocker förhindrar detta problem.”

Är du lika pepp på våren som oss? In på Profilewear.se och lägg en offertförfrågan på nya fräscha vårplagg! Blir det tryck eller brodyr?

Vi hörs 🙂

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *