Trycka logga på kläder

Går du i tankarna om att trycka din logga på kläder? Anledningarna kan vara många – behov av nya arbetskläder, designa ett eget märke eller helt enkelt som hobby. Här vägleder vi dig hur du kan trycka din logotyp på dina kläder och på dina egna villkor.

Hur man trycker logga på kläder

Att trycka logga på kläder behöver varken vara svårt eller dyrt, det vanligaste är att man köper profilkläder från ett tryckeri där logotypen trycks direkt på kläderna.

Man kan även trycka logga på kläder hemma, dock så blir det långt ifrån lika bra som när man beställer nya profilkläder med tryck från ett textiltryckeri. Vi avråder starkt att använda detta i kommersiellt syfte, det är mer lämpat som en rolig hobby.

Vad behöver man för att trycka logga på kläder i ett tryckeri?

Det man behöver för att trycka loggor på kläder är givetvis sin logotyp i ett bildformat, mest vanligt är det att man använder vektoriserade bildfiler för bästa resultat. Förutom din logo, så behöver du även kläderna såklart.

Vi på profilewear.se tillhandahåller både kläder och tryck för din logotyp

Bäst logga med transfertryck

För att skapa ett tryck av din egen logotyp, så är det enklast och smidigast att använda sig av transfertryck. Man kan skapa en upplaga av värmetransfer som sedan värms på kläderna med en värmepress. På detta vis kan du spara din logotyp och använda den vid olika tillfällen och ändamål. I vissa fall kan andra tryckmetoder vara mer lämpliga, beroende på hur din logotyp ser ut, vilken volym det rör sig om och vilka kläder som ska tryckas.

Bilden visar olika logotyper av transfertryck för kläder.

Bäst logga på profilkläder

För att din logga ska se bra ut och sitta fint, så lämpar sig profilkläder bäst för detta ändamål. Profilkläder är anpassade för profilering, där du kan välja olika rena stilar av kläder som du kan dekorera med din profil och logotyp. Dessutom så är profilkläderna oftast optimerade för tryck, så att din logotyp sitter fast bra och håller länge.

Kom ihåg att du alltid kan få personlig service och vägledning helt kostnadsfritt hos oss på profilewear.se!

Dessutom ingår fria korrekturer/skissar innan du trycker loggor på kläder 🙂

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *