Vad är elastan och varför har man det i kläder?

Kläder kan vara tillverkade av olika fibrer som återger klädernas olika egenskaper, dessutom är det ganska vanligt att man blandar olika fibrer i tyg för att erhålla specifika egenskaper som önskas. Elastan är en fiber som används till kläder som gör kläderna mer elastiska.

Elastan i tyg

Elastan är en syntetisk polyuretan-fiber som är mycket elatisk och används vid tillverkning av tyg med elastiska egenkaper som går att sträcka ut. Beroende på hur mycket elastan man har i töjbara textiler, så kan man sträcka ut tyget olika mycket.

Elastan i kläder

Textil med elastan ger töjbara kläder och förekommer bland annat i tyg till underkläder, strumpor och badkläder. Dessutom finns det även kända varumärken för tyg med elastan som utgör töjbara kläder, såsom lycra och spandex.

Hos oss kan du handla elastiska profilkläder som är töjbara för just ditt ändamål! Vare sig det rör sig om arbetskläder till din arbetsplats eller träningskläder till din träningsanläggning! Vi har allt ifrån stretch t-shirts till stretch leggings och mössor bland annat.

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *