Vad är set-in?

Set-in ärmar är en textildesign för tröjor och jackor, där ärmarna är fastsydda på ett speciellt vis till överdelen av plagget. Set-in ärmar har en söm på ytterkanten av axeln som går runt om armen via placeringen av armhålan, till skillad från raglan ärmar där sömmen går snett ner från halsliningens ytterkant mot armhålans placering. Fördelar med set-in ärmar är att dom har en mer tight passform och ger ett mer professionellt och formellt intryck.

Hur ser en set-in set-in ärm ut?

En set-in ärm på tröjor och jackor är sydd på så vis att sömmen går runt armen längs ytterkanaten av axlarna och ner under armhålans placering. Här nedan ser ni en bild på en tröja med set-in ärm design och en illustration var sömmarna går, till skillnad från raglan ärmar där sömmen går snett ut från ytterkanten av kragen ner till armhålans plats.

Fördelar med set-in ärmar

Fördelen med set-in ärmar i tröjor och jackor är att det ger ett en stilig och skräddarsydd design med ett professionellt och formellt intryck, på bekostnad av flexibilitet och rörelsefrihet. Dvs en set-in tröja sitter relativt nätt och har en mer tight passform.

Hos oss på profilewear.se kan ni handla tröjor och jackor med set-in ärmar till era profilkläder. Här finner ni en klassisk set-in tröja med tryck eller utan, till ett förmånligt pris.

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *