Vad är softshell?

Softshell är vanligen en benämning för jackor tillverkade av softshell textil som vanligtvis är en kombination av polyester och nylon – med väldigt god andningsförmåga, vattenavvisning och vindtålighet  för högintensiva utomhusaktiviteter under kyliga väderförhållanden.

Softshell

Softshell är ett innovativt och teknologiskt textil som introducerades inom textilbranschen i mitten av 2000-talet, då det var främst softshelljackor som gjorde en stor succé inom vintersport eftersom att de både var vattenavvisande och hade god andningsförmåga. Dock så är inte softshell fullständigt vattentätt eller fullkomligt motståndskraftigt mot vind som vissa andra material, men lämpar sig utmärkt som vindjacka då behovet för transport av fukt är av högsta prioritering.

Softshell material

Softshell är ett tyg som vanligtvis tillverkas genom att kombinera 2 olika textilmaterial – textilfibrer av polyester och nylon som vävs samman för att återge goda komfort egenskaper och hög hållbarhet. Det finns många olika varianter av softshell tyg som kan innehålla bomull istället för polyester, eller inslag av andra textilfibrer såsom elastan för bättre stretch förmåga som följer din kropps rörelser bättre. Softshell textil brukar även ytbehandlas med en beläggning av vattenavvisande hinna – exempelvis gammaldags vax för att bli vind- och vattentåliga.

Softshell tillämpning

Softshell används främst till jackor idag, där softshelljackor lämpar sig bäst för fysiskt ansträngande aktiviteter under kallare årstider då det blåser mycket. Den främsta funktionen med en softshell är dess goda andningsförmåga med hyffsat bra skydd mot vind och vatten. Exempelvis är aktiviteter som vandring, bergsklättring och längdskidåkning exemplariska användningsområden för en softshelljacka.

Hos oss kan du handla softshelljackor med tryck eller utan till fördelaktiga priser och ett stort utbud med snabba leveranser till hela Sverige!

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.