Vad kostar brodyr på kläder?

Priset för brodyr på kläder beror främst på hur stor brodyr du vill köpa och hur stor yta tomrum det är i motivet som inte behöver broderas. Kostnaden för en brodyr beräknas med antalet stygn som används för den storlek på din brodyr, samt att en startavgift i form av brodyrkort tillkommer – därav lägre styckpris ju fler broderier du köper vid samma tillfälle. Det finns även en billig variant av brodyr som kallas tygmärken, där man inte beräknar priset efter antalet stygn som blir således betydligt billigare vid större broderimotiv.

Vad kostar det att brodera kläder?

Brodyr på kläder kan variera väldigt mycket i pris och är baserat på antalet stygn som behövs för att brodera din brodyr samt en startavgift som kallas brodyrkort eller schablon. I vissa fall tillkommer inte brodyravgift, exempelvis när man broderar namn eller siffror i standardformat eller så är avgiften inbakad vid mycket stora volymer. Grovt uppskattat så brukar brodyr på kläder kostar ungefär 50-100 kr per brodyr i de vanligaste fallen, exklusive brodyrkort på cirka 1000 kr. Om man handlar större volymer av brodyr så kan man pressa ner priset upp till ett tiotal procent, beroende på brodyrmotivets utformning. För att hålla priset så lågt som möjligt per brodyr så gäller det att inte ha för stor brodyr, antalet färger har dock ingen betydelse för priset när man broderar. Dessutom rekommenderar vi ett antal på minst 25 stycken för att det ska bli kostnadseffektivt per brodyr, med hänsyn till startkostnaden.

Man kan även brodera kläder till ett betydligt lägre pris om man behöver en stor brodyr till sina kläder. Här kan man då producera tyglappar, även kallat brodyrlappar eller patches. Här är inte priset baserat på antalet stygn och brodyrlapparna fästes på kläderna i efterhand, där det även är möjligt att spara sina tygmärken för framtida applicering.

Vad beror priset för brodyr på kläder?

Beroende på om du ska en vanlig klassisk brodyr som är broderad direkt på kläderna eller tygmärken som appliceras i efterhand med värmepress så är det olika faktorer som avgör priset. Rent allmänt så är tyglappar betydligt billigare än vanlig brodering i form av brodyr, speciellt om det rör sig om större brodyr. 

Startavgift för brodyr på kläder

Rent generellt så brukar en startavgift för brodyr på kläder kostar cirka 1000 kr, som är den kostnad för att skapa ett så kallat brodyrkort eller mönsterkort där man omvandlar sitt motiv till ett digitalt format som brodyrmaskinerna kan läsa av och brodera ditt brodyrmotiv.

Ju fler desto billigare

Desto fler brodyrer man köper per tillfälle så blir det lägre styckpris per brodyr. Där startavgiften utgör en mindre andel av totala kostnaden och man erhåller även volymrabatt per brodyr vid högre antal. Vi rekommenderar att man köper minst 25 st brodyrer för att det ska bli ett fördelaktigt pris per brodyr. Man kan få ner priset upp till ett tiotal procent i volymrabatt i bästa fall, beroende på brodyrmotivets storlek och utseende.

Storleken har betydelse

Eftersom att priset för brodyr är baserat på antalet stygn som behövs för att brodera ditt motiv, så blir mindre brodyrer betydligt billigare än större. Man bör även vara uppmärksam till att brodyrmotiv som är glesa med en del tomrum som bakgrund inte blir lika dyra, då färre stygn används.

Exempelpriser för brodyr på kläder

Kostnaden för brodyr på kläder beror främst på brodyrstorlek och antalet men även startavgiften som vi har gått igenom, därför kostar brodyr på kläder olika mycket. Här nedan finner ni grovt uppskattade exempelpriser för brodyr på olika kläder vid köp av ett enstaka plagg eller flera plagg.

Kostnad för brodyr på T-shirt

BenämningStyckprisAntalTotalt
Mönsterkort995kr1st995kr
Liten brodyr85kr10st850kr
T-shirt (klassisk t-shirt) klicka här för se modell39,90kr10st399kr

Totalpris: 2244kr (224,40kr/st)


Kostnad för brodyr på Tröja

BenämningStyckprisAntalTotalt
Mönsterkort995kr1st995kr
Liten brodyr85kr10st850kr
Sweatshirt/tröja (klassisk ttröja) klicka här för se modell15610st1560kr

Totalpris: 3405kr (340,50kr/st)


Priser exkl.moms. För aktuella priser och villkor kontakta Profilewear.se

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *