Vad är raglan?

Olika tröjor ha kan olika typer av design för ärmarna, hur dom är beskurna och på så vis var dom är sydda med överkroppens del av tröjan. Begreppet raglan är en ärm design för tröjor och jackor, där ärmens sömmar löper snett ut hela vägen mot ändkanten av kragen – dvs ärmen röd vid halsliningen och omfattar även skulderpartiet. Raglan ärmar, till skillnad från set-in ärmar ger ett bredare omfång runt underarmen och sitter lösare för högre rörelsefri komfort.

Hur ser en raglan ärm ut?

Här ser ni en bild på en raglan tröja, samt en illustration hur sömmen ser ut för raglam ärmar. Man ser tydligt att sömmen går från kragen (halsliningen) snett ned till armhålans del, till skillnad från set-in design för ärmar där sömmen från armhålans placering går till axlarnas ytterkanter.

Fördelar med raglan ärmar

Tröjor och jackor med raglan ärmar har till fördel att skapa en ett bredare omfång för underarmarna som gör att det finns mer tomutrymme och att plagget sitter lösare för större rörelsefrihet. Exempelvis för jackor med raglan ärm så gör det möjligt att ha tjockare plagg under jackan utan att det känns för trångt. och där rörelsefrihet är en viktig faktior – exempelvis för olika typer av yrken, sporter eller fritidsaktiviteter.

Hos oss på profilewear.se kan ni handla tröjor och jackor med raglan ärmar till era profilkläder. Här finner ni en klassisk raglantröja med tryck eller utan, till ett förmånligt pris.

ANNONS FRÅN PROFILEWEAR.SE
Dela gärna inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *