Vanliga frågor och svar


Här kan ni se svar på några av våra vanligaste frågor.

Profilkläder/Kläder med tryck

1. Välj artiklar & kryssa i profilera 2. Gå till varukorgen 3. Fyll i dina uppgifter & beskriv önskad profilering 4. Skicka in din förfrågan Du får skiss och offert innan du lägger din beställning.

Vi har inget minsta antal. Minsta profileringskostnad är 1200kr exkl.moms. Du som kund kan lagerhålla tryck hos oss i upp till 1 (ett) år. Hör av dig till oss så hittar vi ett upplägg som passar just för dig.

Vi erbjuder individuella tryck. Det innebär att ni kan välja ha egna namn, siffror eller motiv på dem olika plaggen ni beställer av oss.

När man startar en profileringsprocess så uppkommer det startschabloner i form av en fast kostnad. Denna kostnad finns där oavsett vilket antal produkter som skall tryckas. I de flesta fall baseras denna startkostnad antalet färger i logotypen. Om loggan har 1-färg blir det 1x schablon och om den innehåller 4-färger så blir det 4x schabloner. Schabloner är ingenting som vi har möjlighet till att spara utan det är en ny återkommande kostnad vid varje nytt trycktillfälle. Vid köp av transfertryck (vanliga tryck) beräknas tryckpriserna i cm². Vid köp av brodyr tillkommer kostnad för mönsterkort.

Tryck är den vanligaste märkningsmetoden och finns i en rad olika varianter såsom screen-, transfer- och digitaltryck. Gemensamt för dem alla är att motivet framställs i önskad färg och med stor detaljrikedom. Varje tryckfärg anges som en PMS-färg och vid flera olika färgnyanser kan man använda sig av digitaltryck eller process.

Du får alltid godkänna både en skiss och en offert innan beställningen blir bindande. Korrektur är ett viktigt verktyg i en tryckprocess. Den digitala skissen är illustrativ och är ett underlag till att vi uppfattat varandra rätt kring profileringen. Ni får alltid en korrektur innan vi påbörjar att behandla er order i form av en PDF-bilaga där ni enkelt kan se hur profileringen ser ut.

Ett provtryck är enbart möjligt att få vid större volymbeställningar. Att ta fram ett provtryck är nämligen mycket kostsamt. Vi skickar istället alltid ut en skiss där du tydligt ser hur trycket kommer att placeras på produkten.

Vi erbjuder våra kunder 40% rabatt på ordinariepris på demoplagg. Detta är av miljöskäl då vi inte vill skicka gods fram och tillbaka över landet. Vår rekommendation är att man väljer Medium och XL som storlekar då man snabbt kan utesluta om S, L eller XXL är bättre storlek än. Ni kan alltså max köpa 2 st plagg av varje modell. Läs gärna även våra villkor https://profilewear.se/allmanna-villkor/ https://profilewear.se/retur-reklamation/

Brodyr innebär att motivet stickas in i produkten. Brodyr kostar detsamma oavsett antalet färger i motivet. Märkningsmetoden är mycket slitstark. Brodyr består ofta av flera tusen stygn och flera olika färger. Med hjälp av avancerade program programmeras varje stygn till den logga eller det budskap som ska broderas. Varje typ av stygn, färg, täthet, stygnlängd med mera planeras in för att få fram en så snygg och proffsig brodyr som möjligt. När detta är klart, sparas filen ut och används sedan i brodyrmaskinen som instruktion för hur den ska brodera motivet. Det är denna fil som vi kallar brodyrkort. Vi sparar alltid alla brodyrkort vi tar fram, för framtida beställningar.

Tyvärr kan vi inte erbjuda tryck på era egna plagg.

Ja vi har tillgång till 10 000-tals produkter utöver alla de som finns i webbshopen. Tveka inte att fråga oss om det när något ni saknar.

När man skall profilera kläder så vill vi erhålla logotyperna i så bra upplösning som möjligt. Om en logotyp är i vektorgrafik kan man många gånger se det genom att man zoomar in i loggan utan att den blir suddig. Om ni är osäkra om er logotyp är i rätt format så tveka inte att mejla över den till oss på hej@profilewear.se så tittar en av våra grafiker på den. Vi föredrar att hantera vektoriserade filer som EPS- och/eller PDF-format. Även SVG- och AI-filer fungerar. Om ni har er logotyp som jpeg, tiff eller png (bland flera) så kan vi i många fall hjälpa till att göra en omvandling till vektorformat. Pris för omvandling är 250 kr/15 min. Vi garanterar inte att vektorisering är genomförbar då kvalitén på bildfilerna kan vara av skiftande varierande.

För att beställda profilerade varor behöver vi veta vilken tryckfärg du önskar att vi ska använda. Tryckfärgen anger du som en Pantonekod, som också kallas PMS-kod. Denna kod talar om vilken färg trycket får. Om du inte har en PMS-kod kan du be oss om att bedöma vilken PMS-kod som bäst motsvarar färgen i din tryckfil. Vid profilering med tryckmetoden digitalprint/process behöver du inte ange PMS-koder. Vill du hitta din färg kod? Gå in på: https://www.pantone.com/color-finder

Leverans

Vid beställning av kläder med tryck är leveranstiden 10 till 15 arbetsdagar. Vid beställning av brodyr tillkommer ytterligare 5 arbetsdagar. Med arbetsdagar menas helgfria dagar måndag till fredag om inget annat informerats. Leveranstiden för produkter utan tryck som beställs direkt i webbshopen är 5-8 arbetsdagar.

Vi erbjuder fast fraktavgift som tillkommer med 149kr exkl. moms för privatpaket med avisering för upphämtning hos närmaste ombud, eller 199kr exkl. moms för företagspaket med utkörning till företagsadresser.

Ja, det är möjligt. Fraktkostnad för leveransen till den extra leveransadressen tillkommer, prata med oss så hjälper vi dig

Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras via vårat anmälningsförmulär, https://profilewear.se/retur-reklamation. Om vi inte lyckas att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, så återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står även för returfrakt vid godkända reklamationer.

Beställning & betalning

Vi vänder främst till företag som vill köpa kläder med tryck men absolut kan du som privatperson handla hos oss. Minsta fraktkostnad är 123kr inkl.moms till servicepoint se gärna även våra returvillkor https://profilewear.se/allmanna-villkor/

Ja, moms tillkommer på alla priser. Momsen är 25 % moms.

Om du har valt fakturering med SVEA så skickas fakturan digitalt efter leveransbeskedet. Om du inte erhållit din faktura senast nästkommande dag finns risk att något kan ha blivit fel i din registrering av mailadress. Tveka därför inte att ta kontakt med oss på info@profilewear.se.

Meddela oss via mail vilka artiklar du vill lägga till så löser vi detta beroende på hur långt vi hunnit i behandlingen av din order

Vi levererar kläder med tryck till hundratals UF-företag. Ni är framtidens entreprenörer, vi på Profilewear.se värdesätter och tror på er! Därför sträcker vi ut en hjälpande hand för era fantastiska idéer. Prata med oss om era idéer så hjälper vi er.

Fick du inte svar på din fråga?

Då hoppas vi att vi kan hjälpa dig vidare! Du kan antingen chatta med oss nere i det
högra hörnet, ringa in till oss eller skicka iväg ett mail!
Kontakta oss
Hur handlar jag?