Fri frakt vid köp över 500kr

Vänligen välj företag eller privat

Här kan ni se svar på några av våra vanligaste frågor

1. Lägg dina varor i offertkorgen.
2. Beskriv hur profileringen ska se ut.
3. Bifoga logotyp och/eller annan tryckfil i vektorformat (PDF, eps, svg eller AI).
4. Skicka in för frågan. Därefter återkommer vi med en offert och skiss på din profilering.

Schablon
När man startar en profileringsprocess så uppkommer det olika startschabloner i form av en fast kostnad. Denna kostnad finns där oavsett vilket antal produkter som skall tryckas. I de flesta fall baseras denna startkostnad antalet färger i logotypen. Om loggan har 1-färg blir det 1x schablon och om den innehåller 4-färger så blir det 4x schabloner. Schabloner är ingenting som vi har möjlighet till att spara utan det är en ny återkommande kostnad vid varje nytt trycktillfälle.

Minsta antal kläder för tryck är 10st plagg samt 25st tryck. Det betyder att du som kund kan lagerhålla tryck hos oss i upp till 1 (ett) år om inget annat överenskommits. Löpande kan du som kund sedan köpa kläder som vi förädlar med trycket som ligger på vårt lager.

När man skall profilera kläder så vill vi erhålla logotyperna i så bra upplösning som möjligt. Om en logotyp är i vektorgrafik kan man många gånger se det genom att man zoomar in i loggan utan att den blir suddig. Om ni är osäkra om er logotyp är i rätt format så tveka inte att mejla över den till oss på info@profilewear.se så tittar en av våra grafiker på den. Vi föredrar att hantera vektoriserade filer som EPS- och/eller PDF-format. Även SVG- och AI-filer fungerar.

Om ni har er logotyp som jpeg, tiff eller png (bland flera) så kan vi i många fall hjälpa till att göra en omvandling till vektorformat. Pris för omvandling är 250 kr/15 min. Vi garanterar inte att vektorisering är genomförbar då kvalitén på bildfilerna kan vara av skiftande varierande.

Korrektur är ett viktigt verktyg i en tryckprocess. Den digitala skissen är illustrativ och är ett underlag till att vi uppfattat varandra rätt kring profileringen. Ni får alltid en korrektur innan vi påbörjar att behandla eran order i form av en bildfil där ni kan se hur profileringen ser ut om inget annat är överenskommet.

Tyvärr kan vi inte erbjuda tryck på era egna plagg.

Ja vi har tillgång till 10 000-tals produkter utöver alla de som finns i webbshopen. Tveka inte att fråga oss om det när något ni saknar.

Vi erbjuder fast fraktavgift som tillkommer med 99kr exkl.moms för privatpaket med avisering för upphämtning hos närmaste ombud, eller 149kr exkl.moms för företagspaket med utkörning till företagsadresser.

Normalt har vi 8–12 arbetsdagar vid profilering. Med arbetsdagar menas helgfria dagar måndag till fredag om inget annat informerats. Vid profilering med brodyr förlängs perioden med ca 5 arbetsdagar.

Leveranstiden för ej profilerade produkter beställda direkt i webbshopen är 3-7 arbetsdagar.

Om ni har valt fakturering med SVEA så skickas fakturan digitalt efter leveransbeskedet. Om ni inte erhållit er faktura senast nästkommande dag finns risk att något kan ha blivit fel i er registrering av mailadress. Tveka därför inte att ta kontakt med oss på info@profilewear.se.

För nuvarande har vi aktiva sponsorskap. NI får gärna göra en förfrågan om att hamna i kölista för kommande sponsorskap, dock utan krav på när och om detta kommer att ske. Maila info@profilewear.se om förfrågan.