• Snabb & personlig service
  • Fri skiss & offert
  • Blanda fritt oavsett modell eller färg
Stäng menyn
Profilkläder
T-shirts
Över 100 olika sorter
Tröjor
Sweatshirts, huvtröja & zip
Pikéer
Bomull & funktion
Fleece
Fleecetröjor & jackor
Skjortor
Kort- & långärmade
Jackor
Över 30 olika modeller
Byxor
Långbyxor & Shorts
Huvudbonad
Mössor & kepsar
Accessoarer & Övrigt
Övriga kläder & tillbehör
Ekologiska
T-shirts, pikéer och tröjor
Barnkläder
Över 30 olika modeller
Babykläder
Body, mössor och tröjor
Skyddskläder
Arbetskläder
Tröjor, jackor & byxor
Varselkläder
Över 130 olika modeller
Flamskyddskläder
Noggrant utvalda artiklar
Arbetshandskar
Nitril, gummi & vinyl
Arbetsskor
Kängor, sandaler & stövlar
Skyddsutrustning
Knäskydd & tillbehör
Yrkeskläder
Servering, Kök & Restaurang
Över 70 modeller
Städ & Lokalvård
Olika modeller
Sjukhus & Vård
Tunikor, busaronger & rockar
Salong & Spa
Tunnikor, byxor & förkläden
Idrottskläder
Träning
Tröjor, byxor & jackor
Sport
Fotboll, basket & fler
Matchställ
Matchställ för sporter
Profilvaror
Kassar & Påsar
Tyg, plast & väv
Väskor
Handbagage & resegarderober

Här kan ni se svar på några av våra vanligaste frågor

Hur gör jag om jag vill trycka kläder?
Om du vill trycka dina kläder och få ett exakt pris så kan ni skicka en offertförfrågan via mail till oss.

Ange gärna vilka plagg ni vill trycka, med artikelnummer/namn, färg och antal.
Beskriv hur ni har tänkt att profileringen ska se ut. Storlek, placering, färger och om ni har individuella tryck.
Bifoga även gärna en bild eller logotyp i vektorformat (pdf, eps, svg, och ai) eller bästa möjliga bild ni förfogar.

Skicka ett mail till följande mail adress: info@profilewear.se

Hur gör jag en offertförfrågan?
Hade ni tänkt beställa en större volym produkter till ert företag, förening eller organisation? Vi har olika rabatter och tryckpriser beroende på hur mycket man tänkt sig, varför räkna ut detta helt själv när vi kan hjälpa dig? Ge oss gärna en helhetsbild på det ni söker så återkommer vi med priser och uppgifter. Är det profilering av kläder ni hade tänkt er? Eller är det en större kvantitet produkter utan tryck ni söker?

Vi erbjuder kostnadsfria offerter, så berätta gärna om vad ni önskar med ett mail till oss på info@profilewear.se så skall någon av våra medarbetare återkomma snarast möjligt. 

Finns det möjlighet till rabatt?
Vi har olika steg i form av volymrabatter. Dessa är baserade på varans kostnad i kronor och där efter får man en viss procentuell rabatt. Rabatt för profilering sker automatiskt vid beställning av större volymer. Har ni stora volymer i beställningstankar så hör gärna av dig för en uträkning.

Hur fungerar det med tryckpriser?
Schablon
När man startar en profileringsprocess så uppkommer det olika startschabloner i form av en fast kostnad. Denna kostnad finns där oavsett vilket antal produkter som skall tryckas. I de flesta fall baseras denna startkostnad antalet färger i logotypen. Om loggan har 1-färg blir det 1x schablon och om den innehåller 4-färger så blir det 4x schabloner. Schabloner är ingenting som vi har möjlighet till att spara utan det är en ny återkommande kostnad vid varje nytt trycktillfälle

Vad är minsta antalet för att få trycka?

Minsta antal kläder för tryck är 10st plagg samt 25st tryck. Vår rekommendation är att man trycker så många plagg man kan tänka sig och kanske några extra vid profileringstillfället. Detta för att sänka sin kostnad per tryck samt undvika återkommande startschabloner. Se mer under ”räkneexempel”

Hur vill vi ha er logotyp & Vad är vektorgrafik?
När man skall profilera kläder så vill vi erhålla logotyperna i så bra upplösning som möjligt. Om en logotyp är i vektorgrafik kan man många gånger se det genom att man zoomar in i loggan utan att den blir suddig. Om ni är osäkra om er logotyp är i rätt format så tveka inte att mejla över den till oss på info@profilewear.se så tittar en av våra grafiker på den. Vi föredrar att hantera vektoriserade filer som EPS- och/eller PDF-format. Även SVG- och AI-filer fungerar.

Om ni har er logotyp som jpeg, tiff eller png (bland flera) så kan vi i många fall hjälpa till att göra ett kostnadsfritt försök av omvandling till vektorformat. I dessa fall är upplösningen på bilden väldigt avgörande och skicka gärna den bästa bilden på logotypen ni har. I de flesta fall så brukar det fungera att vektorisera utan problem.

Vissa typer av trycktekniker krävs inte vara i vektorformat som exempelvis DTG. Om ni har ett fotografi så kan detta även tryckas, samma här så är bildens upplösning avgörande för resultatet.

Korrektur, vad är det?
Korrektur är ett viktigt verktyg i en tryckprocess. Den digitala skissen är illustrativ och är ett underlag till att vi uppfattat varandra rätt kring profileringen. Ni får alltid en korrektur innan vi påbörjar att behandla eran order i form av en bildfil där ni kan se hur profileringen ser ut om inget annat är överenskommet.

Kan man trycka på sina egna plagg?
Tyvärr kan vi inte erbjuda tryck på era egna plagg. Detta är av en rad olika anledningar.
Vi har ett brett utbud av produkter och om ni söker något specifikt så tveka inte kontakta oss om det.

Vad är profilering?
Profileringen är ert ansikte utåt. Vi gör att era arbetskläder, förenings- eller organisationskläder blir en del av er. Med hjälp av olika trycktekniker applicerar vi er slogan, motto eller logotyp på utvalda kläder. Kläderna som sedan används blir en direkt marknadsföring mot de potentiella kunder ni möter dagligen.

Finns det andrar varor än de som erbjuds i webshopen?
De varor som vi kan erbjuda i webshopen är endast en bråkdel av hela vårt sortiment. Om ni är ute efter någon speciell vara så tveka inte att maila oss så kan vi försöka att tillgodose ert behov.

Hur ser kontorets öppettider ut?
I normala fall är kontoret bemannat mån – fre. kl. 09-16. Undantag sker vid röda dagar och utbildningstillfällen. Skulle det vara kö när ni ringer, tveka inte att mejla till oss på info@profilewear.se

Finns det möjlighet till samarbete och distribution?
Idag agerar vi även som distributörer till olika profileringsföretag. Är ni ett profileringsföretag som söker leverantör, eller söker ni en sidoleverantör för att kunna säkra delar av era leveranser? Tveka inte kontakta oss med ert koncept och vi hittar säkert en lösning till bådas belåtenhet.

Vad är leveranstiden?
Normalt har vi 12 – 17 arbetsdagar vid profilering, med arbetsdagar menas helgfria dagar måndag till fredag om inget annat informerats. Vid profilering med brodyr förlängs perioden med ca 5 arbetsdagar.

Leveranstiden för produkter beställda direkt i shoppen är 2 - 6 arbetsdagar.

Skulle leveranstiden vara förlängd på grund av exempelvis semesterperiod så informeras detta på hemsidan under ”Nyheter”

Informera dig gärna om vad som gäller för just din beställning!

När får jag min faktura och hur betalar jag den?
Om ni har valt fakturering med SVEAså skickas fakturan digitalt efter leveransbeskedet. Om ni inte erhållit er faktura senast nästkommande dag finns risk att något kan ha blivit fel i er registrering av mailadress. Tveka därför inte att ta kontakt med oss på info@profilewear.se.

Förfrågan om sponsring
För nuvarande har vi redan aktiva sponsorskap, när vi söker nya samarbete utannonserar vi detta på hemsidan.

Men om ni har ett bra koncept med tydlig och mätbar information om hur samarbetet kan hjälpa båda parter i marknadsföring så tveka inte att höra av er. Då kan vi ha er i åtanke om lediga platser för sponsorskap finns.

Vi får väldigt många förfrågningar om sponsorskap från UF-Företag och ber er ha ett väl strukturerat koncept innan första kontakten.

Om ett samarbete kring sponsring är aktuellt så leder det oftast till någon form av rabattering, vi lämnar sällan ut produkter helt gratis.